Στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 μίλησαν ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας μας Ανέστης Σπυριάδης και η προπονήτρια Κατερίνα Κουρλού με αφορμή το ρεπορτάζ της προϊσταμένης της ΕΡΤ Κομοτηνής Ειρήνης Τσακίρη για το νεοσύστατο τμήμα κοριτσιών.

Ο Ανέστης Σπυριάδης μίλησε για την Ακαδημία μας, που ιδρύθηκε το 2011 και απαριθμεί 420 παιδιά, έχοντας στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης 24 τμήματα και μία ακόμα στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Θράκης. «Στόχος είναι η κοινωνικοποίηση και η απόκτηση αρχών για όλη τους τη ζωή, από ηλικία 4 ετών έως 16 ώστε να βιώσουν όλα τα συναισθήματα που προσφέρει ο αθλητισμός» τόνισε ο κ. Σπυριάδης. Σχετικά με την ίδρυση του τμήματος κοριτσιών, τόνισε πως «λαμβάναμε μηνύματα από την κοινωνία και φέτος πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε αυτό το εγχείρημα για τη δημιουργία τμήματος με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα 19 κοριτσάκια». Ερωτηθείς για τα συναισθήματα των γονέων ανέφερε πως «οι γονείς είναι υπερήφανοι για την προσπάθεια των παιδιών τους» ενώ αποκάλυψε πως η διοίκηση του συλλόγου έχει στόχο τη νέα σεζόν να δημιουργηθεί ομάδα γυναικών στη Γ΄ κατηγορία ώστε τα κορίτσια να παίρνουν παραστάσεις και εμπειρίες και να βοηθηθεί ακόμα περισσότερο ο νομός.

Από πλευράς της η προπονήτρια των κοριτσιών Κατερίνα Κουρλού ανέφερε πως «τα κορίτσια κάνουν προπόνηση 3 φορές την εβδομάδα και τα Σαββατοκύριακα έχουμε αγώνα. Το ενδιαφέρον τους μεγαλώνει όσο περνάει ο καιρός και μεγαλώνει το ενδιαφέρον των κοριτσιών για το ποδόσφαιρο».

Επιπλέον μίλησαν και 2 αθλήτριες του συλλόγου μας, η Στέλλα και Ισιδώρα, αναλύοντας τους λόγους που επέλεξαν το ποδόσφαιρο και τον σύλλογο μας, στέλνοντας το μήνυμα να συμμετέχουν τα παιδιά στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό.

Δείτε το ρεπορτάζ από το 23.00 και μετά πατώντας ΕΔΩ

19 Φεβρουαρίου, 2024