Ενεργοποιήθηκε και επίσημα το προπονητικό κέντρο Κομοτηνής μετά από απουσία 4 ετών και αφορά ένα project που τρέχει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια και το οποίο έχει ως στόχο την συγκέντρωση διακριθέντων και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από κάθε γωνία της χώρας, ώστε να προπονούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν σταδιακά τους υψηλούς αγωνιστικούς στόχους των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Μετά από τα 2 camp επιλογών που πραγματοποιήθηκαν από τον επικεφαλής scouting κ. Ιωάννη Αβραμίδη και τον scouter κ. Αλέκο Θεοδωρίδη επιλέχθηκαν 37 ποδοσφαιριστές από Κομοτηνή και Ξάνθη, οι οποίοι είναι γεννημένοι τα έτη 2011-2012-2013-2014.

Τα παιδιά παρέλαβαν την ένδυση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ξεκίνησαν τις προπονήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις εγκαταστάσεις μας στα γήπεδα της ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ και το «παρών» θα δίνουν προπονητές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα ακόμη και η εξ αποστάσεως παρακολούθηση αγώνων και προπονήσεων από τους scouters της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω της Footy PAOK Academy Network και Veo sports camera για την καλύτερη αξιολόγηση.

Επίσης τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε αγώνες με τα αντίστοιχα προπονητικά κέντρα ανά την Ελλάδα που έχει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και σε τουρνουά υψηλού επιπέδου.

Τα παιδιά που απαρτίζουν το δυναμικό των ομάδων προέρχονται από τις Ακαδημίες:

-ΑΟ Ξάνθης

-Άρη Πετεινού Ξάνθης

-Ηρακλή Ζυγού Ξάνθης

-ΑΠΟΞ Ξάνθης

-Ασπίδα Ξάνθης

-ΠΑΟΚ Κομοτηνής

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις παραπάνω ακαδημίες της Ξάνθης καθώς και τους γονείς των παιδιών για την συμμετοχή και την εμπιστοσύνη στο project της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μέσω αυτής της διαδικασίας δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές να συμμετάσχουν σε τουρνουά υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα να προπονούνται σε υψηλότερο ρυθμό – ανταγωνισμό και υπό τις οδηγίες των προπονητών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Τουρνουά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Αθλητικό Κέντρο του Μακεδονικού (28.1.2024)

Το προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ της Κομοτηνής (γεννηθέντες 2011-12) συμμετείχε την Κυριακή σε τουρνουά υψηλού επιπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Αθλητικό Κέντρο του Μακεδονικού.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν με αντίστοιχα προπονητικά κέντρα άλλων πόλεων, να τεστάρουν τις δυνάμεις τους, να κερδίσουν πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις για να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά. Το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό, καθώς ουσιαστικά συγκεντρώθηκαν επίλεκτα παιδιά από πολλά μέρη της χώρας. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας που ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά και είχαν πολύ καλή απόδοση.

Τα αποτελέσματα του Προπονητικού Κέντρου Κομοτηνής  (2011)

 Π.Κ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΠΑΟΚ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ 0-2

Π.Κ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – Π.Κ ΕΒΡΟΥ 1-0

Π.Κ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – Π.Κ ΔΡΑΜΑΣ

0-0 Π.Κ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – Π.Κ ΚΟΖΑΝΗΣ 1-0

Π.Κ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – Π.Κ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 0-1

Π.Κ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΠΑΟΚ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ 0-1

Τα αποτελέσματα του Προπονητικού Κέντρου Κομοτηνής (2012)

Τα 2012 Π.Κ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΠΑΟΚ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ 1-2

Π.Κ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – Π.Κ ΕΒΡΟΥ 2-1

Π.Κ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – Π.Κ ΔΡΑΜΑΣ 1-2

Π.Κ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – Π.Κ ΚΟΖΑΝΗΣ 2-3

Π.Κ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – Π.Κ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 3-3

Π.Κ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – Π.Κ ΚΙΛΚΙΣ 0-1

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με τα παιδιά που απαρτίζουν το προπονητικό Κέντρο της Κομοτηνής, ταξίδεψαν και δύο αγωνιστικά τμήματα για φιλική αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, η Κ16 ηττήθηκε με 2-1 από τον Μακεδονικό ενώ η Κ14 επικράτησε με 5-0 του Αχιλλέα Τριανδρίας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ